One Direction-concert stopgezet om kapotte beveiligingshekken

Een One Direction-concert in Dubai is stopgezet nadat fans beveiligingshekken omduwden en flauwvielen door de drukte.

Dat meldt Dailymail zondag.

De band werd gealarmeerd nadat fans in de zilveren sectie – het achterste gedeelte, voor mensen die een bedrag van 55 pond (75 euro) hadden betaald – zichzelf naar voren duwden, naar het beveiligingshek dat hen van de gouden sectie – voor tickets van 90 pond (123 euro) of duurder – scheidde.

Er werd aan de inmiddels vierkoppige band verteld dat de barrière “niet meer veilig was” en daarom verlieten ze halverwege hun optreden het podium. Beveiligers deelden intussen gratis flesjes water uit aan de menigte, omdat er een aantal fans waren flauwgevallen.

Een aantal zilveren tickethouders werden naar de gouden sectie begeleid om de drukte wat te doen afnemen.

Halfuur later

De bandleden wilden niet terug het podium op komen voordat ze wisten dat de fans niet in gevaar waren, dus kwamen ze pas een halfuur later terug.

Sommige One Direction-fans waren toen echter al weggegaan, omdat ze niet wisten of de band überhaupt nog zou optreden.

Het hoofd van concertorganisator Done Events verklaarde later in een statement: “De veiligheid van de fans is het allerbelangrijkst voor One Direction, dus toen we een breuk in de veiligheidsbarrière ontdekten tijdens de show, hebben we de beslissing gemaakt om de show tijdelijk te stoppen en daardoor verwondingen te voorkomen.”