GamersNEP Nieuws: Annuleren Guitar Hero: One Direction zorgt voor woedende fans

Santa Monica – 14 april schudde het internet op zijn grondvesten, de immer innovatieve uitgever Activision deed de wereld versteld staan met de aankondiging van Guitar Hero: Live. Hoewel deze gitaarsimulator van zichzelf al bijzonder verfrissend en vernieuwend aanvoelt, zou Activision Activision niet zijn als het Guitar Hero: Live niet net dat extra tikje innovatie in de game-industrie wil introduceren. De uitgever heeft namelijk het vooruitstrevende en boude plan om maandelijks een standalone-uitbreiding op Guitar Hero: Live uit te brengen.

Activision wilde deze reeks namelijk graag starten met de beste boyband die de wereld ooit gekend heeft: One Direction (1D). Want klassiekers als Live while we’re young, Story of my life en One way or another naspelen, wie wil dat nou niet? De aandelen van Activision schoten in de lucht toen het bedrijf dit aan zijn aandeelhouders bekendmaakte en de verkopen van de Wii U verdubbelde plotseling toen Directioners (fans van One Direction, red.) door een incorrect bericht dachten dat Guitar Hero: One Direction exclusief voor Nintendo’s Wii U zou verschijnen.

Helaas is er roet in het eten van dit geniale plan gegooid. Op 25 maart jongstleden, een zwarte dag in de geschiedenis van de mensheid, werd echter bekendgemaakt dat Zayn Malik zijn vrienden Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles en Louis Tomlinson van One Direction verliet. Hoewel dit al menig muziekliefhebber tot wanhoop dreef, blijkt het slechte nieuws hieromtrent nog niet ten einde. Met het wegvallen van Zayn uit One Direction voelt Activision zich namelijk genoodzaakt om de ontwikkeling van Guitar Hero: 1D te staken. De baas van Activision, K. Yotic, laat weten dat het de lastigste beslissing is geweest in zijn lange loopbaan. Het bedrijf kan zijn artistieke visie echter niet meer kwijt in een game van een boyband met slechts vier leden.

Het annuleren van Guitar Hero: One Direction betekent overigens niet het directe einde van Activisions innovatieve plannen rondom Guitar Hero: Live. Associate producer B. Lieber vertelt ons namelijk vol trots dat men bij ontwikkelaar FreeStyleGames nog plannen heeft voor genoeg andere content. Onder andere Guitar Hero: Justin Bieber, Guitar Hero: Mainstreet, Guitar Hero: B-Brave en Guitar Hero: Miley Cyrus staan in de planning. Desalniettemin begrijpt B. Lieber dat het ontbreken van Guitar Hero: One Direction als een groot gemis aan kan voelen.

Om dit treurige nieuwsbericht toch met een vrolijke noot af te sluiten, kan je hieronder het beste liedje aller tijden nog maar eens terugluisteren en zo wegdromen bij de zoete klanken van One Direction.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *