Liam Payne

Payne op de 2014 ARIA Music Awards , Sydney, 26 november 2014

Liam James Payne,  geboren 29 augustus 1993 (leeftijd 21),  is van Wolverhampton , West Midlands, Engeland.  Geboren drie weken te vroeg, om Karen en Geoff Payne,  Hij heeft twee oudere zussen, Ruth en Nicola.  Tot de leeftijd van vier, Payne had regelmatige tests uitgevoerd in het ziekenhuis als artsen merkte een van zijn nieren werd getekend en disfunctioneel.  Om te helpen omgaan met de pijn, had hij 32 injecties in zijn arm in de ochtend en ’s avonds als een kind. Als student Payne was sterk betrokken bij de sport.  Payne werd gepest op de middelbare school en nam bokslessen op de leeftijd van 12.  Hij was een muziek technologie student op City of Wolverhampton College .

Payne keer uitgevoerd in de voorkant van een menigte van 26.000 op een Wolverhampton Wanderers voetbalwedstrijd.  Hij steunt West Bromwich Albion .  Payne eerste auditie in 2008 naar The X Factor ’s vijfde serie toen hij veertien was .  Hij maakte het aan de huizen van de rechters, maar Cowell dacht dat hij nog niet klaar was voor de competitie en vroeg hem om terug te komen in twee jaar. [18] Payne kwam terug naar de show twee jaar later en auditie met het lied , ” Cry Me a River “en blies de rechters weg.  Payne noemt Justin Timberlake als één van zijn grootste invloeden.  Hij zei ook dat hij zich inspireren door Take That -lid Gary Barlow bij het ​​uitvoeren.