Harry Styles

Harry Edward Styles 

(geboren op 1 februari 1994) is een Engels pop zanger en songwriter, bekend als lid van de boyband One Direction . Hij maakte zijn debuut als zanger met zijn band White Eskimo, die lokaal in uitgevoerd Holmes Chapel , Cheshire , Engeland . In 2010, Styles auditie als solo artiest voor de Britse tv-serie The X Factor . Na wordt geëlimineerd als soloartiest, werd Styles terug in de wedstrijd bracht, samen met vier andere deelnemers, met de groep die later bekend als One Direction zou worden gevormd.

Een inwoner van Holmes Chapel, Styles bijgewoond Holmes Chapel Comprehensive School , en werkte ook part-time bij een lokale bakkerij. Hij beëindigde zijn opleiding na het nemen van zijn GCSE’s, zoals zijn carrière had gehaald. Hij raakte geïnteresseerd in het zingen op een jonge leeftijd, het uitvoeren van op diverse talentenjachten, zangwedstrijden en bruiloften. Naast zingen, heeft Styles verscheen ook in televisie en film, met inbegrip van de Nickelodeon -serie iCarly en het autobiografische concert film One Direction: This Is Us .

Sinds de toetreding One Direction, Styles, samen met bandleden Niall Horan , Zayn Malik , Liam Payne en Louis Tomlinson , heeft vrijgegeven vier commercieel succesvolle albums, uitgevoerd op een wereldwijde tour, en won verschillende prijzen, waaronder twee BRIT Awards en vier MTV Video Music Awards . Debuut One Direction’s enkele ” What Makes You Beautiful ‘kwam binnen op nummer één in de UK Singles Chart , en is sindsdien verkocht meer dan 5 miljoen exemplaren wereldwijd, waardoor het behoort tot een van de best verkochte singles van alle tijd .

Vroege leven

Styles werd geboren in Redditch , Worcestershire .  Hij is de zoon van Anne Cox (née Selley) en Desmond “Des” Styles.  Veel van zijn voorouders waren landarbeiders in Norfolk .  Styles werd opgeheven in Holmes Chapel , Cheshire , nadat zijn ouders verhuisden er samen met zijn oudere zus, Gemma,  toen hij een baby was.  Hij woonde Holmes Chapel Comprehensive School .  ouders Styles ‘scheidden toen hij zeven was en zijn moeder later hertrouwde.  Als een zestien-jarige werkte hij parttime aan de W. Mandeville Bakkerij in Holmes Chapel.

Als kind, Styles hield het zingen, en merkt Freddie Mercury , Elvis Presley en The Beatles als zijn invloeden.  Terwijl bij Holmes Chapel Comprehensive, Styles was de zanger van de band White Eskimo,  die een lokale Slag gewonnen the Bands competitie.

De X Factor

One Direction op The X Factor Live-tour in 2011

In 2010, Styles auditie als solo kandidaat voor de zevende reeks van de Britse televisie zangwedstrijd The X Factor .  Hij slaagde er niet op weg naar de categorie op “Boys” ” huizen rechters ‘. “ Vier anderen in zijn leeftijdscategorie deed zo goed, maar na een suggestie van Nicole Scherzinger , een gast rechter,  werden ze samen tot een vijfkoppige boyband ten vormen de Wembley Arena in Londen, Engeland, in juli 2010, tijdens de ” bootcamp “fase van de wedstrijd,  dus in aanmerking komen voor de categorie “Groepen”. Vervolgens heeft de groep bij elkaar voor twee weken te krijgen om elkaar te leren kennen en om te oefenen.  Styles kwam met de naam One Direction.  Voor hun kwalificatie lied aan “huizen rechters ”, en hun eerste nummer als groep, One Direction zong een akoestische versie van ” Torn “.  Simon Cowell merkte later dat de prestatie overtuigde hem ervan dat de groep “waren ervan overtuigd, plezier, als een bende van vrienden, en soort onverschrokken ook . ”  In de eerste vier weken van de live shows , waren ze laatste daad Cowell’s in de competitie.  De groep snel aan populariteit gewonnen in het Verenigd Koninkrijk.

One Direction eindigde op de derde plaats en direct na de finale, hun lied ” Forever Young “, die zou zijn vrijgelaten als ze The X Factor had gewonnen, werd gelekt op het internet.  Kort daarna werd bevestigd dat One Direction had door Cowell ondertekend om een gerapporteerde £ 2 miljoen Syco Records platencontract.  Het opnemen van hun debuutalbum begon in januari 2011, als ze vloog naar Los Angeles om te werken met RedOne , een record producer. [28] A boek onder licentie van One Direction, One Direction: Forever Young (Official X Factor Story), werd gepubliceerd door HarperCollins in februari 2011,  Vervolgens topping The Sunday Times Best Seller lijst .  Dezelfde maand, de boyband en andere deelnemers uit de serie hebben deelgenomen aan de X Factor Live-Tour.  Tijdens de tournee van de groep uitgevoerd voor 500.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk.  Na de tour in april 2011 gesloten, bleef de groep werken aan hun debuutalbum. [ 28] De opname vond plaats in Stockholm, Londen en Los Angeles , als One Direction werkte samen met producenten Carl Falk , Savan Kotecha , Steve Mac , en Rami Yacoub , onder anderen.  Styles kwam met bandnaam One Direction, waarvan hij dacht dat goed zou klinken als The X Factor omroeper Peter Dickson lezen hun naam op de live shows.

One Direction

Hoofd artikel: One Direction

Naar aanleiding van The X Factor, werden One Direction ondertekend met Simon Cowell’s Syco Entertainment in 2010.  One Direction hun eerste studio-album, Up All Night , in 2011, gevolgd door hun tweede, Take Me Home , in 2012.  One Direction: This Is Us , een documentaire over de band geregisseerd door Morgan Spurlock ., werd uitgebracht in augustus 2013 [38] De film brutowinst van meer dan $ 30 miljoen wereldwijd het eerste weekend in de bioscoop.  derde studio-album van de band, Midnight herinneringen , werd uitgebracht op 25 november 2013.  De band laat hun vierde studioalbum Vier in 2014.

Priveleven

Styles was in een relatie met de Xtra Factor presentator Caroline Flack van november 2011 tot januari 2012, die controverse en kritiek over hun 14-jaar leeftijdsverschil veroorzaakt.  Styles ook gedateerd zangeres Taylor Swift van oktober 2012 tot januari 2013 , alsook model Kendall Jenner van november 2013 tot februari 2014. Styles is een vriend van Engels artiest Ed Sheeran .  Politiek, Styles ondersteunt de Partij van de Arbeid .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *